Tehnologija
3

Međunarodni Call of Duty 2 LAN turnir u Zenici

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U organizaciji Call of Duty 2 klana "RIP", a pod pokroviteljstvom GoG-a i Zenita, danas je u Family centru "Ekran" upriličen LAN party na kojem je učestvovalo oko 60 takmičara.

Drugi po redu LAN party u organzaciji "RIP" klana iz Zenice, okupio je oko 60 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije koji su odlučili odmjeriti svoj kvalitet u igranju drugog serijala Call of Duty-a. Dvanaest najboljih ekipa danas se u Zenici bori za prvu nagradu u iznosu od 900 KM, dok će drugoplasirani biti nagrađen sa iznosom od 250 KM.

Jedan od takmičara ekipe "Kompleks" iz Zagreba, Tomislav Katić, istakao je da je cilj bio upoznati takmičare iz BiH te da im je najbitnije druženje.

"Super nam je u Zenici, jest da smo putovali cijelu noć i malo smo umorni, ali sve u svemu dobra je atmosfera i raspoloženje je na nivou. Sinoć smo krenuli iz Zagreba, pokupili ekipu i došli smo da se zabavimo. Cilj nam je bio da upoznamo ekipu i igrače iz Bosne i Hercegovine, a očekivanja i nagrade i nisu toliko bitne stavke ovog takmičenja", kazao je Katić.

Ekipa iz Zagreba vikend će provesti u našoj zemlji, a pored učešća na LAN turniru posjetit će i druge lokacije u BiH, a večeras će posjetiti i Sarajevo film festival. Predstavnik "RIP" klana iz Zenice, Adis Bajramović, jedan je organizatora ovog turnira, a ističe da je zadovoljan odzivom igrača.

"S obzirom na iskustvo sa prošlog turnira kojeg smo organizovali, i više smo nego zadovoljni bar što se tiče organizacije samog turnira. Odziv ekipa je zadovoljavajući s obzirom da su u pitanju godišnji odmori, ali nam je drago što smo privukli dvije inostrane ekipe", izjavio je Bajramović, te najavio sličan, ali kvalitetniji turnir i naredne godine.

Mrežna igra Call of Duty okuplja preko 30 miliona takmičara širom svijeta, koji preko interneta u igranju sa drugim igračima tesitraju svoj kvalitet. Turniri ovog tipa predstavljaju veliko zadovoljstvo za sve takmičare, ali i izazove koje donosi.

Posljednji, osmi, serijal ove igre je Modern warfare 3, a izravan je nastavak igara Call of Duty 4 i Call of Duty: Modern Warfare 2, no današnje takmičenje odigrano je u najbolje prihvaćenom serijalu Call of Duty 2.