Novi Update 1.20
9

McLaren MP4/4 Ayrtona Senne i Pontiac GTO "The Judge" stigli u igru Gran Turismo 7

D. B.
Polyphony Digital je pripremio nadogradnju za popularnu igru Gran Turismo 7 koja donosi četiri nova automobila i tri konfiguracije staze.

Najviše pažnje privlači McLaren MP4/4 iz 1988. godine, legendarni bolid Formule 1 koji su dizajnirali Gordon Murray i Steve Nichols, a koji je bio dominantan dok su ga vozili Alain Prost i Ayrton Senna.

Bolid je pokretao Hondin 1,5-litarski V6 motor koji je razvijao između 650 i 700 KS, a MP4/4 je pobijedio na 15 od 16 utrka na kojim je nastupio u sezoni 1988 godine čime je McLaren lako osvojio titule u poretku vozača i konstruktora.

Fanovi "muscle" automobila također imaju razloga za zadovoljstvo jer je u igri sada dostupan i Pontiac GTO "The Judge" iz 1969. godine. U to vrijeme je paket koštao 332 dolara te je uključivao unikatne naljepnice, Hurst ručicu mjenjača, izdržljiviji objes, šire gume i stražnji spojler. Automobil je pokretao 6,6-litarski "Ram Air III" V8 motor koji je isporučivao 360 KS iako glasine govore da je snaga bila mnogo veća.

Tu je nešto i za ljubitelje modernih automobila visokih performansi, a to je Porsche Cayman GT4 iz 2016. godine. Pokreće ga 3,8-litarski 6-cilindrični motor iz modela 911 Carrera S sa 379 KS, a posjeduje i kočnice te komponente ovjesa modela 911 GT3 generacije 991.

Konačno, Gran Turismo se okrenuo i svijetu mode, pa je tu De Tomaso Mangusta (Christian Dior). Engleski modni dizajner Kim Jones je zaslužan za novo "ruho" legendarnog modela. Broj 47 se odnosi na prvi reviju dizajnerske kuće Christian Dior koja je održana 1947. godine.

Update donosi i tri nove konfiguracije staze u Barceloni uključujući Circuit de Barcelona-Catalunya GP Layout No Chicane s promijenjenom posljednjom šikanom, čime je posljednji sektor postao pravi test za aerodinamiku pri velikoj brzini.

Circuit de Barcelona-Catalunya National Layout skraćuje stazu izbacivanjem većeg dijela prvog i drugog sektora, dok je Circuit de Barcelona-Catalunya Rallycross Layout namijenjen rallycross vozilima.

Dodani su i novi meniji za Cafe sekciju igre.

Gran Turismo 7 Update 1.20 je dostupan od 24. augusta.