Nemoguće zaustaviti
109

Mayweather protiv McGregora, streaming uživo: Linkovi se već šire po bespućima interneta

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Linkovi za praćenje najvećeg bokserskog meča uživo već se šire preko interneta. Borba između Floyda Mayweathera i Conora McGregora na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju po srednjoevropskom vremenu, a vjerovatno će biti najtraženiji događaj u historiji.

Linkovi za streaming ovog sportskog događaja se, u vremenu koje je ostalo prije početka borbe, besplatno šire na bespućima interneta i dostupni su putem Googlea.

Pravne prepreke u američkom zakonodavstvu zaustavile "piratske stranice", a samim tim i prenošenje ovakvih sadržaja uživo. Zbog toga se na internetu pojavljuju posebni streaming linkovi, dostupni samo samo za vrijeme trajanja meča.

Na primjer, koriste se druge usluge streamovanja umjesto veza koje su hostirane na problemskim lokacijama, koje se lako mogu skinuti.

Osim toga, ovoga puta će se bokserski meč moći pratiti uživo na Facebook Liveu, koji je za mnoge postao najpopularnija platforma.

Ovi sajtovi nude poseban izazov jer se uz pomoć američkog zakona o zaštiti autorskih prava mogu lako ukloniti stranice s piratskim sadržajem, ali vlasnici autorskih prava ne mogu ukloniti internetsku stranicu kao što je Facebook.