Veoma izdržljiv
8

Mali smartphone Unihertz Atom ima senzor za otisak prsta i otporan je na vodu

Klix.ba
Mnogi preferiraju male kompaktne mobitele, a ako su oni izuzetno izdržljivi, to je svakako bonus. Jedan od takvih smartphonea je Unihertz Atom.

Atom je mali, ojačani smartphone koji podržava 4G mrežu, posjeduje 2,45-inčni ekran rezolucije 240x432 piksela i koristi operativni sistem Android 8.1 Oreo. Pojavio se na servisu Kickstarter u maju prošle godine gdje prikuplja novčana sredstva, a već je sakupljeno deset puta više novca od prvobitnog cilja.

Smartphone je dobio 4 GB RAM-a, stražnju kameru od 16 i prednju od 8 megapiksela, FM radio, NFC mogućnosti za mobilno plaćanje, USB Type-C port za punjenje baterije, senzor za otisak prsta smješten naprijed, a tu je i standardni 3,5 mm utor za slušalice. Mobitel posjeduje bočno dugme koje se može programirati za pokretanje aplikacija po želji, a otporan je na vodu i prašinu po standardu IP68. Cijena Unihertz Atoma iznosi 300 dolara.

Mnogi smatraju da je ovaj smartphone kvalitetan i lijepo dizajniran te da može poslužiti kao sjajan drugi mobitel kada krenete na trčanje, pecanje, vožnju biciklom, planinarenje ili kada radite na otvorenom.