{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Mali policijski helikopter u borbi protiv kriminalaca

S
1.8.2011. u 19:52
0
8
Mali policijski helikopter u borbi protiv kriminalaca
0
Mali policijski helikopter u borbi protiv kriminalaca
Američki policajci su dobili novo oružje za borbu protiv kriminala. Radi se o malom helikopteru na daljinsko upravljanje, koji može ispaljivati metke poput onih za pumparicu, kao i projektile.
Helikopter Shadowhawk je dug do dva metra i težak 22 kg. Očekuje se da će ova robotska letjelica biti od velike koristi policajcima koji žele održati red na američkim ulicama.

Diskretnost ovog helikoptera i njegova maksimalna brzina od 112 km/h mu omogućavaju da prati osumnjičenike i pruža podršku patrolama na tlu gdje pravi helikopteri ne mogu prići.

Helikopter može u zraku ostati dva i po sata bez pauze, a bez problema se nosi i sa vjetrovima brzine do 46 km/h. Ima mogućnost snimanja videozapisa, koji emituje uživo u svim uslovima.Za dizajniranje Shadowhawka je bilo potrebno tri godine, a proizvela ga je kompanija Vanguard Defense.

Osim standardne opreme, kupci mogu naručiti i termalne kamere, laserske nišane, raketne bacače i oruže koje ispaljuje metke za pumparicu.

Pomenuta kompanija je u aprilu dobila višemilionski ugovor od kompanije koja se bavi eksploatacijom plina i nafte, kako bi se pomoću helikoptera borila sa piratima na istoku Afrike, objavioje Daily Mail.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: