Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Predobro, imam M1 2020, samo steta sto su izbacili touch bar.
Imam Macbook Pro 2017 i odgovorno tvrdim da je touchbar sranjw koje izgleda cool dan dva i onda skontas da je shit.
Zar nije na pro ostao touchbar? Samo su Air mjenjali.
datum kada će biti dostupan javnosti još nije poznat zbog lockdown-a u Kini.
Strojevi
Apple M1 i M1 (ARM arhiterktura) su prava revolucija u računarstvu toliko veliki da da i Microsoft ( Qualcomm Snapdragon) gura ARM zbog veoma, veoma male potrošnje el. enegrije i izvanrednih performasi . Ovakva revolucija nije viđena još od poznatog ARM računara Arhimedes iz 1982 (čini mi se).
Čini se da će mi ARM ostati nedosanjani san i tada (Arhimedes je koštao 10.000$) i sada. Nažalost preskupo ali svakako ko može priuštiti za bilo koju svrhu od programiranja do video editinga - preporučeno. Možda metal 3 zadovolji i gamere.
Hvala ti bože što ukloniše defaultno preinstalirani python (2) sa Montereya . Nadajmo se da Ventura neće biti problem za instalirati na Intel (OC). Hvala Vitaliju sa instituta za sistemsko programiranje u Moskvi i timu programera (open source) što su omogućili da se macOS bez večih problema instalira na desktop ( i laptop).
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kod nas 3000-6500 km.