Novi korak naprijed
20

LG predstavio 97-inčni G2, svoj najveći OLED TV u historiji

D. B.
Kompanija LG je u novoj godini predstavila nove OLED TV uređaje među kojima i najveći model u svojoj historiji.

Preciznije, LG je predstavio svoj najmanje i najveći OLED TV veličine 42 i 97 inča. Novi modeli između ostalog donose poboljšanu svjetlinu, multiuser profile i druge mogućnosti.

LG-jevi novi TV uređaji koriste petu generaciju A9 procesora, bolju 4K upcaling tehnologiju, poboljšano mapiranje tonova i bolji osjećaj dubine kada je riječ o objektima u prvom planu.

Nakon što je LG predstavio svoj OLED Evo panel veće svjeltine u G1 seriji, ove godine će se Evo naći i u G2 te u više mainstream C2 seriji. Iz kompanije tvrde da će G2 ponuditi veći vrhunac svjetline u odnosu na C2 zahvaljujući kombinaciji booster algoritama i boljem odvođenju toplote iz komponenti TV-a.

G2 i C2 televizori koriste novi materijal kompozitnih vlakana u proizvodnji zbog čega su značajno lakši.

LG tako sada sima najmanji 42-inčni OLED TV koji smatra savršenim za male spavaće sobe, urede ili gamere koji su smješteni u uskim prostorima. Prethodno je najmanji LG OLED TV bio 48-inčni model. S druge strane, kompanija nudi i novi trenutno najveći 97-inčni 4K model u G seriji. Prethodno su bili dostupni 83 i 88-inčni 8K TV uređaji, no sada je tu novi OLED gigant.

Novi uređaji iz G i C serije imaju HDMI 2.1 portove, omogućavaju 120Hz 4K gaming, varijabilno osvježavanje slike, automatski mod niske latancije i drugo.

Vezani članci