{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LG najavio novi moderan dizajn 3D naočala

S
10.1.2012. u 18:07
0
0
LG najavio novi moderan dizajn 3D naočala
0
LG najavio novi moderan dizajn 3D naočala
Kompanija LG Electronics je najavila da će nova kolekcija 3D naočala, uključujući i model koji je dizajnirao renomirani kreator Alen Mikli, biti predstavljena u prvom kvartalu 2012. godine.
Novi modeli 3D naočala (F310, F320 i F360) su lakši i mnogo komforniji za nošenje, uz dizajn koji ih čini stiliziranim modnim detaljem.

"U poređenju sa klasičnim modelima, LG 3D naočale su znatno udobnije i idealne su za gledanje 3D sadržaja sa prijateljima i porodicom, iz bilo koje pozicije ispred televizora", izjavio je Havis Kwon, predsjednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

"Na ovaj način, LG je uspio ukloniti dvije najveće barijere u prihvatanju 3D tehnologije i sigurni smo da će naši korisnici biti zadovoljni".

Model F310 karakterizira prepoznatljiv dizajn koji kombinira elegantne linije i tanak okvir. Za razliku od prethodnih modela, sočiva su zakrivljena kako bi se bolje prilagodila obliku lica i kako bi 3D doživljaj pri gledanju bio potpun. F310 su teške samo 13,5 grama, što ih čini 20 posto lakšim u odnosu na prethodne modele kompanije LG Electronics.

Još jedan novi proizvod za 2012. godinu su i clip-on 3D naočale - F320. Ovaj model je također zasnovan na FPR (Film Patterned Retarder) tehnologiji, a s obzirom na to da su 25 posto lakše od prethodne generacije LG 3D naočala, gotovo ih nećete ni osjetiti na licu.

Saradnja sa dizajnerom Alenom Miklijem donijela je sportski izgled rama modela F360, koji je težak samo 16 grama. Naočale F360, kao i svi ostali modeli kompanije LG, mogu se nositi i u 3D kinosalama, jer su zasnovane na istoj FPR i RealD tehnologiji koja se koristi i u kinima.

Udio kompanije LG Electronics na svjetskom tržištu 3D televizora uvećan je sa 7,6 posto u prvom kvartalu 2011. godine na 14 posto u septembru iste godine. Ovom porastu najviše je doprinijela FPR tehnologija, jer su upravo neprijatne, teške i skupe naočale u brojnim istraživanjima navedene kao jedan od glavnih razloga zbog kojih potrošači teško prihvataju 3D tehnologiju u svojim domovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: