Iza vrata MWC-a
10

LG krišom predstavio novu tajanstvenu perjanicu

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dok su velike kompanije poput Samsunga, Asusa i Sonnyja bile zauzete predstavljanjem njihovih posljednjih pametnih telefona perjanica u blještavilu Mobile World Congressa (MWC) prošle sedmice, LG je s druge strane, u tišini predstavio svoj flagship.

Riječ je o odabranoj grupi ljudi koji su bili pozvani u posebnu prostoriju tokom trajanja Mobile World Congressa.

Predstavljanje je bilo konfuzno i nedostajalo je nekoliko detalja te je sve upućivalo na to da je riječ o nasljedniku G6. Ipak, imajte u vidu da je LG promijenio planove po pitanju LG G7 telefona. Uređaj će doći pod drugim imenom i vjerovatno drugačijim dizajnom od originalno planiranog. Sve zajedno stvara veliku dozu konfuzije.

Ono što znamo je da je, u najmanju ruku, prototip LG G7 telefona osvanuo na MWC 2018 u Barceloni, a riječ je o uređaju koji ima 6-inčni “full-screen” (1440x3120) ekran i Snapdragon 840 procesor. Smatra se da su uposlenici LG-a željeli navodno kopirati iPhone X.

Ima dvije verzije RAM pohrane, kapacitet 4GB RAM i 64 GB pohrane, kao i 6 GB RAM kapaciteta i 128 GB mogućnosti pohrane, zadnja kamera od 16 MP i prednja od osam, baterija od 3000 mAh i veliki OLED ekran sa 3120x1440 rezolucijom. Ima i posebne funkcije kakav je Boombox bežični Bluetooth zvučnik.

Ovo naravno ne znači da će se LG G7 pojaviti u ovom i ovakvom obliku, ali bi uređaj koji trenutno nosi kodni naziv Judy, mogao pozajmiti nešto od dizajna uređaja koji je predstavljen.

Navodno je LG privatno prikazao i neke druge telefone tokom MWC-a, a riječ je o V35 premium modelu, kao i Q7 iz srednje serije i neku vrstu novog pametnog sata.