F1 2000, GT, Driver...
30

Lewis Hamilton igrao retro igre na PlayStationu 1

D. B.
Sedmostruki šampion i vozač Mercedesa Lewis Hamilton prisjetio se "starih dana" i zaigrao retro igre na Sonyjevoj konzoli PlayStation 1.

Riječ je o igrama za kojim mnogi osjećaju nostalgiju, a to su F1 2000, Gran Turismo, Driver i druge.

Kada je upalio TV i pokrenuo konzolu, Lewis se prisjetio Drivera te je vozio automobil na poligonu. Nakon toga je izabraio F1 2000 i istakao da je uvijek birao McLarenov bolid. Potom je došao red i na Gran Turismo te je izabrao ljubičasti R33 Nissan Skyline GT-R.

Podsjetimo, u arcade modu igre GT1 je u ponudi bilo 37 automobila, a GT-R je predstavljao jedan od najboljih. Mercedes u ovom slučaju nije mogao izabrati jer se njemački brend priključio franšizi izlaskom igre Gran Turismo 2. Hamiltonov budući F1 tim Ferrari je "stigao" tek u igru Gran Turismo 5.

"Nevjerovatno je koliko je grafika napredovala. Moja prva konzola je bio originalni Nintendo, a PlayStation 1 sam dobio za Božić nakon što su moji roditelji skupili novac. Međutim, želio sam novu kacigu pa smo vratili PS i uzeli je. Nismo mogli priuštiti da je lakiramo pa je to učinio moj otac. Sjećam se da sam igrao F1 2000 i igre prije nje. Uvijek sam uzimao McLaren, potpisao sam ugovor s njima i sanjao da budem u tom bolidu. Kontrole su mnogo drugačije. Gran Turismo je definitivno najbolja igra koju sam isprobao zbog načina na koji se automobili kreću. Prešao sam igre GT, Mario, Mortal Kombat, Street Fighter, sve Call of Duty naslove, Crash Bandicoot, GTA.. te stare igre", rekao je Hamilton.

Hamilton je u videu otkrio da i danas odvoji vrijeme za gaming te da najviše igra igre Call of Duty i Fortnite.

Vezani članci