Objavljen teaser
14

Lenovo sprema prvi istinski "all screen" smartphone

Klix.ba
Potpredsjednik kompanije Lenovo Chang Cheng je pokazao teaser novog smartphonea putem društvene mreže Weibo, a navodno se radi o prvom pravom "all screen" mobitelu.

To znači da će ekran budućeg smartphonea zauzimati cijelu prednju stranu te da će ga ograničavati samo tanke ivice. Od iPhonea X će se razlikovati po tome što neće imati danas popularni zub na ekranu.

Novi teaser smartphonea koji je nazvan Lenovo Z5 je uslijedio nakon fotografije koja djelomično otkriva izgled uređaja uz tvrdnju da će ekran činiti 95 posto njegove prednje strane.

Cheng je naveo da će Z5 imati četiri tehnološka noviteta uključujući 18 patentiranih tehnologija. Nažalost, detalje moramo čekati, posebno kada je riječ o prednjoj kameri smartphonea.

Smartphone Mi Mix 2 ima ekran koji čini 91,3 posto prednje strane po čemu je među liderima u industriji, ali mu i dalje treba ivica na donjem dijelu gdje je smještena selfie kamera.

Koncept Apex kompanije Vivo koristi pop-up selfie kameru kako bi ivice bile što manje, ali i dalje ima sličnu bradu za sakrivanje kontrolera OLED ekrana. Dosad je samo Apple uspio pronaći način da izbjegne bradu savijanjem OLED panela.