Google optužio Bing
0

"Kradu naše podatke iz pretraživača!"

Sarajevo-x.com
Internetski gigant Google optužio je Microsoftov pretraživač Bing da kopira njihove rezultate pretraživanja.

Jedan od vodećih Googleovih inžinjera Amit Singhal napisao je na svom profilu na Twitteru: "Ni u najluđim snovima ne bih mogao ovo zamisliti - Bing vara, kopira Googleove rezultate pretraživanja!"

Iz Googlea ističu kako su se uvjerili da Bing, koji sa svojih 10 posto udjela na tržištu baš i ne može konkurisati internetskom gigantu, krade rezultate pretraživanja, a da bi to dokazali sproveli su i eksperiment.

Naime, inžinjeri Googlea su za blizu 100 izmišljenih pojmova, kao naprimjer hiybbprqag, namjestili određene rezultate pretraživanja. Tako, ako bi korisnik ukucao "hiybbprqug" kao rezultat dobio bi stranicu sa rasporedom sjedišta pozorišne dvorane u Los Angelesu.

Eksperiment su ponovili više puta, namještajući rezultate pretraživanja za određeni pojam.

Nakon nekoliko dana isti izmišljeni pojam inžinjeri Googlea ukucali su u pretraživač Bing i dobili su isti rezultat kao i kod pretraživanja putem Googlea. S tim dokazima optužili su Bing za varanje.

Odmah su uslijedile reakcije iz Microsofta. Istakli su da oni ne kopiraju Googleove rezultate istraživanja, te su optužili najvećeg konkurenta za špijuniranje.

"Mi ne kopiramo Googleove rezultate pretraživanja. Koristimo više signala i pristupa u rangiranju rezultata pretraživanja", kazao je Harry Shum, potpredsjednik Binga.

No, iz Googlea su naveli da su dokazali da Bing krade.

"To je obično varanje. Bing izgleda kao nedovršena i bezvezna imitacija Googlea", kazao je Singhal, prenosi BBC.