{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korisnici provode preko pet sati mjesečno na Facebooku

S
22.2.2010. u 20:57
0
2
Korisnici provode preko pet sati mjesečno na Facebooku
0
Korisnici provode preko pet sati mjesečno na Facebooku
Foto: AFP/File
Milioni korisnika širom svijeta sve češće koriste stranice za društveno umrežavanje kao što su Facebook i Twitter. Nedavno istraživanje kompanije Nielsen pokazalo je da ljudi u prosjeku provode pet i po sati mjesečno na stranicama za društveno umrežavanje.
Provedeno istraživanje je pokazalo da korisnici interneta provode čak 82 posto više vremena na stranicama za društveno umrežavanje, nego u 2008. godini.

Naime, prema istraživanju rađenom u decembru 2008. godine korisnici su provodili u prosjeku tri sata na stranicama za društveno umrežavanje.

Istraživanje je pokazalo i to da su društvene mreže i blogovi popularniji od svih ostalih aplikacija na internetu, a slijede ih stranice sa online igrama.

Najpopularnija stranica za društveno umrežavanje, prema istraživanju rađenom u decembru 2009. godine, je Facebook.

Amerikanci su najčešći korisnici stranica za društveno umrežavanje (142,1 milion korisnika), a zatim slijedi Japan sa 46,5 miliona korisnika, te Brazil sa 31,3 miliona korisnika.

Najviše vremena na društvenim stranicama provode Australijanci, blizu sedam sati mjesečno, a slijede ih korisnici iz SAD-a, Velike Britanije i Italije koji na svojim omiljenim društvenim mrežama provode u prosjeku šest sati mjesečno, objavio je portal Cnet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: