INSEC 2011
0

Konferencija o informacijskoj sigurnosti u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Svaki dan smo svjedoci toga da informacijski sistemi postaju sve izloženiji različitim cyber prijetnjama i napadima s interneta. Primjeri napada na kompanije kao što su Sony, RSA Security i slično jasno pokazuju da brojne kompanije, čak i one najveće, nisu pripremljene da pravovremeno i učinkovito odgovore na ovu vrstu napada, te spriječe štetu koju oni mogu prouzrokovati.
Upravo ovo bit će glavna tema prve INSEC 2011 konferencije, koja se održava 3. novembra 2011. godine u hotelu Bristol u Sarajevu pod pokroviteljstvom kompanija NESECO i INFIGO IS.

Konferencija je u potpunosti posvećena informacijskoj sigurnosti i podizanju nivoa zaštite informacijskih sistema, a namijenjena je finansijskom, bankarskom i državnim sektorima, te telekomima i ostalim srodnim kompanijama.

Stručnjaci iz NESECO-a i INFOGO IS-a, prezentirat će proizvode s područja informacijske sigurnosti, kao što su Splunk, Verdasys, Sourcefire, Rapid7. Uz prezentaciju proizvoda, održat će se predavanja o aktuelnim prijetnjama i izazovima s kojima se današnje kompanije susreću. Osim naših stručnjaka na konferenciji će učestvovati i predstavnik kompanije Verdasys, gospodin Alexander Sturing.

Svi zainteresirani mogu se registrirati na web stranici www.neseco.ba gdje je moguće dobiti i više informacija o programu konferencije.