{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompjuterski virus ukrao 45.000 lozinki na Facebooku

S
6.1.2012. u 09:59
0
4
Kompjuterski virus ukrao 45.000 lozinki na Facebooku
0
Kompjuterski virus ukrao 45.000 lozinki na Facebooku
Kompjuterski virus ukrao je 45.000 lozinki na Facebooku i to uglavnom sa korisničkih računa u Francuskoj i Velikoj Britaniji, saopštila je firma Seculert zadužena za internet bezbjednost.
Krivac je dobro poznati "crv" zvani Ramnit koji je u opticaj prvi put pušten u aprilu 2010. godine, a specijalizovan je za krađu bankovnih podataka.

"Vjerujemo da hakeri koji stoje iza Ramnita koriste ukradene lozinke da bi se ulogovali na Facebook račune 'žrtava' i onda dalje slali opasni virus njihovim prijateljima", navodi se u saopštenju Seculerta.

Osim toga, "napadači" koriste činjenicu da veliki broj ljudi koristi istu lozinku za Facebook i ostale korisničke račune, pa postoji opasnost da se "crv" proširi i korporativnim mrežama.

"Čini se da hakeri danas sve više eksperimentišu sa mogućnošću da stare e-mail viruse mijenjaju modernim virusima dizajniranim za stvaranje haosa na društvenim mrežama. S obzirom na veliku količinu ličnih podataka na Facebooku i ostalim mrežama, opasnost od štete postaje velika ako se ovakva cyber oružja nađu u pogrešnim rukama", dodaju uSeculertu.

Iz ove kompanije korisnicima sugerišu da pokrenu antivirusne programe, iako to možda neće biti dovoljno. "Nije realno očekivati da ćete lako otkriti da ste napadnuti. Ovaj crv samo krade lozinke, neće se najaviti i dati vam do znanja da ste postali žrtva hakera", tvrdi Graham Cluley.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: