Inovativna i praktična
0

Kompanija Philips proizvela USB četkicu

Sarajevo-x.com
Holandska kompanija Philips je proizvela USB četkicu za zube koju je moguće napuniti preko USB porta poput kompjuterskog.

Nova električna četkica za zube koristi USB priključak za punjenje baterija. Njena cijena iznosi 287 eura. Zvaničnici kompanije Philips su je nazvali iPodom među četkicama. Četkica dolazi u čvrstoj plastičnoj kutijici pogodnoj za nošenje na putovanje. Preko nje se puni na USB portu.

Standardni punjač za četkicu je adapter koji se može uključiti u utičnicu u kupatilu. Zvaničnici Philipsa tvrde da je "Sonicare DiamondClean" najnaprednija četkica za zube do sada. Ima pet načina četkanja, a moguće je puniti i bežičnim putem. Prethodni modeli su imali i plastične punjače koje je bilo teško održati čistim. Ovaj put se radi o staklenim punjačima za bežično punjenje.

Mnogi uređaji su dizajnirani tako da se pune putem USB portova, uključujući satelitsku navigaciju i mobilne telefone. Prethodne verzije su koristile zasebne adaptere. U posljednje vrijeme se promoviše ideja da svi uređaji imaju jednake punjače, odnosno utičnice, objavio je Telegraph.

USB priključci su se do sada koristili uglavnom za uređaje koji se priključuju na laptope i slične uređaje.

Kompanija Philips je na tržište plasirala još jedan uređaj koji skida plak sa zuba uz pomoć zraka i vode.