Tehnologija
0

Kindle 3 je najprodavaniji proizvod u historiji Amazona

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Treća generacija čitača elektronskih knjiga Kindle najbolje je prodavan proizvod u historiji Amazona, objavila je ova kompanija. Prenosivi čitač Kindle 3 nadmašio je čak i avanturistički film "Harry Potter and the Deathly Hallows".

Osnivač Amazona Jeff Bezos istakao je kako je niska cijena novog Kindlea (139 dolara) ključna za njegov uspjeh i pobjedu nad tablet računarima kao konkurencijom.

"Vidimo da mnogi koji kupuju Kindle također imaju LCD tablet. Kupci nam javljaju da LCD tablet koriste za igrice, filmove i surfanje internetom, dok na uređajima Kindle čitaju", pojasnio je Bezos.

Još u augustu Amazon je objavio da je Kindle 3 proizvod koji se najbrže prodaje, a posljednje informacije ukazuju na to da pojavom iPada i drugih tablet računara Kindle uopšte nije ugrožen.

Kompanija sa sjedištem u Seattleu objavila je da je samo 29. novembra ove godine imala više od 13,7 miliona narudžbi ovog proizvoda, što je 158 u sekundi i svojevrsni je rekord.

Sljedeće godine se očekuje izlazak novih tablet računara s različitim cijenama i bit će zanimljivo pratiti hoće li prodaja Kindlea biti jednako dobra kao ove godine.