{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina će nastaviti blokirati sve "podrivačke sadržaje"

S
8.6.2010. u 09:04
0
1
Kina će nastaviti blokirati sve "podrivačke sadržaje"
0
Kina će nastaviti blokirati sve "podrivačke sadržaje"
Foto: Press Assoc.
Kina je danas poručila da će zadržati cenzuru interneta i potvrdila da će nastaviti da blokira sve sadržaje za koje smatra da su "podrivački" ili da su prijetnja po "nacionalno jedinstvo".
Saopštenje o politici prema internetu objavljeno je tri mjeseca nakon spora o cenzuri zbog kojeg je američka kompanija Google povukla svoj pretraživač.

U izvještaju se navodi da je krajem 2009. godine u Kini bilo 384 miliona korisnika interneta, što je oko 29 posto od ukupnog broja stanovnika.

Kineska Vlada planira da u sljedećih pet godina taj broj poveća na 45 posto jer su, kako se ističe u izvještaju, ruralne oblasti "digitalna pukotina."

"Internet je preuzeo nezamjenljivu ulogu u ubrzanju razvoja nacionalne ekonomije i nastaviće da utiče na svakodnevni rad, obrazovanje i način života", ističe se u izvještaju.

Međutim, Kina koja redovno blokira internet stranice poput Facebooka, YouTubea i Twittera nije dala naznaku da će ublažiti "veliki vatreni zid" - što je nadimak za mrežu raznih filtera zbog kojih korisnici interneta sa kopna ne mogu da pristupe materijalu za koji vlada smatra da je "osjetljiv".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: