{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Keramička posuda prečišćava vodu bez upotrebe hemikalija

15.11.2012. u 19:49
2
10
Keramička posuda prečišćava vodu bez upotrebe hemikalija
2
Keramička posuda prečišćava vodu bez upotrebe hemikalija
Proces prečišćavanja vode obično zahtijeva velike količine opreme, rada, vremena i resursa. Holandski izumitelj Lukas Jager je razvio sistem prečišćavanja koji zaobilazi tradicionalna sredstva za čišćenje vode. Sistem je nazvan Puur Zuiveren, ili čisto prečišćavanje.
Sistem se sastoji od nekoliko keramičkih posuda na drvenim nogarima. Posude su napravljene od smjese gline i piljevine, a nakon toga su pečene na temperaturi od 850 stepeni celzija. Tokom pečenja piljevina sagorijeva, a iza nje ostaju sitne pore koje su idealne za brzo prečišćavanje vode. Kada se u smjesu doda i određena količina koloidnog srebra preostale bakterije će također biti uništene.

Jednostavan sistem kao što je ovaj bi mogao mnogo pomoći u stvaranju čiste i pitke vode u područjima u kojima vlada nestašica. Jednostavnost i lakoća korištenja sistema Puure Zuiveren ga čini praktičnim za korištenje u ovim područjima.

Sistem također ne zahtijeva ni održavanje. Jaegerov dizajn je jednostavno, elegantno i jeftino rješenje za prečišćavanje vode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: