Novi poslovni poduhvat
0

Justin Timberlake postao jedan od vlasnika MySpacea

Sarajevo-x.com
Justin Timberlake
Justin Timberlake
U pokušaju da društvenu mrežu MySpace pretvori u vodeći portal za zabavu, muziku, video i programiranje, američki pjevač Justin Timberlake i novi vlasnici oglašivačke kompanije Specific Media kupili su njene dionice u vrijednosti od 35 miliona dolara.

"Potrebno je mjesto gdje će fanovi komunicirati sa svojim omiljenim izvođačima, slušati muziku, gledati spotove, dijeliti ih, otkrivati super stvari i biti povezani. MySpace ima potencijal da bude takvo mjesto", poručio je Timberlake.

Iz kompanije Specific Media su Justinu obećali da će preuzeti aktivnu ulogu u redizajniranju stranice, te uključiti "društveno aktivne" reklamne kampanje.

Izvršni direktor ove kompanije, Tim Vanderhook, je izjavio: "Radujemo se saradnji sa nekim ko je tako talentovan kao Justin Timberlake. On će svojom kreativnošću i vizijom transformacije MySpacea voditi poslovnu strategiju".

Vanderhook je ovaj potez nazvao "novim poglavljem u svijetu digitalnih medija", a planira se da MySpace postane opasna konkurencija Facebooku i Twitteru.