Tehnologija
31

Jordan Casey ima tek 14 godina, a vlasnik je tri uspješne kompanije

Klix.ba
Većina 14-godišnjaka vrijeme provodi u školi, druženju s prijateljima ili na društvenim mrežama, ali Irac Jordan Casey nije tipični 14-godišnjak. Ovaj tinejdžer i uspješan poduzetnik je upravo pokrenuo svoju treću kompaniju.

Na tehnološkom samitu u Dublinu Casey je najavio da je njegova nova kompanija Eventzy trenutno u beta fazi i da će svoja vrata javnosti otvoriti početkom sljedeće godine.

Klijentima će ponuditi alate kako bi lakše upravljali događajima kojima prisustvuju ili ih organiziraju.

"Imat ćemo besplatnu verziju za manje događaje, dok će se veći, korporativni eventi plaćati. Naš softver će omogućiti korisnicima da upravljaju događajima i promoviraju ih na društvenim mrežama", rekao je Casey, prenosi Business Insider.

Ovaj tinejdžer ima još dvije kompanije - Teachware i Casey Games. Jordan je jedan od najmlađih kreatora aplikacija u Evropi.

Ranije ove godine Jordan je govorio o preprekama sa kojima se susreće kao najmlađi poduzetnik u Irskoj.

"S obzirom na moje godine, nije mi dozvoljeno da imam osoblje, ali srećom imam puno prijatelja koji su zainteresirani za tehnologiju. Naučio sam ih ponešto o programiranju i sada imamo tim. Ne radimo u pravoj kancelariji, ali smo stalno online, dijelimo ideje i dogovaramo se putem Skypea", ispričao je Jordan.

Dodaje da je prošle godine posjetio Silikonsku dolinu, te da je oduševljen činjenicom da ne postoje barijere u poslovanju kada je riječ o dobi.

Nada se da će se i u Evropi stvari promijeniti nabolje za mlade poduzetnike.