{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jobsova sestra: Smrt se Steveu nije desila, on ju je postigao

S
31.10.2011. u 08:55
0
9
Jobsova sestra: Smrt se Steveu nije desila, on ju je postigao
0
Jobsova sestra: Smrt se Steveu nije desila, on ju je postigao
Čak su i posljednje minute u životu Stevea Jobsa bili trenuci inspiracije koja je hranila njegov izumiteljski um, piše u intimnom portretu njegove sestre objavljenom u New York Timesu u nedjelju.
U svom govoru Mona Simpson slavi svog brata kojeg je upoznala tek u odrasloj dobi i žali za gubitkom najboljeg prijatelja.

Riječima opisuje ono za šta vjeruje da su bili temelji Jobsove genijalnosti, a to su njegova poniznost i naporan rad, njegova ljubav prema učenju i porodici.

Simpson i Jobs su više bili prijatelji nego brat i sestra, a upoznali su se kao odrasli ljudi jer su roditelji Stevea dali na usvajanje. Kada ju je jednog dana nazvao advokat i rekao joj da je pronašao njenog brata, da je bogat i slavan, njeni prijatelji su počeli nagađati ko bi to mogao biti, a ona je zamišljala da izgleda kao glumac Omar Sharif.

"Advokat mi nije htio reći njegovo ime i moji prijatelji su se počeli kladiti. Kandidat broj jedan je bio John Travolta, a ja sam se nadala da je u pitanju potomak književnika Henryja Jamesa, neko ko je nadareniji od mene, neko briljantan", kaže Simpson, te nastavlja:

"Kada sam upoznala Stevea, izgledao mi je kao Arap ili Jevrej i bio je mnogo zgodniji od Omara Sharifa", priča Mona. Njegov život bio je pun uspona i padova. Kada su ga izbacili iz Applea, kompanije koju je osnovao, patio je.

Bio je emotivan i mnogo vremena je provodio govoreći o ljubavi.

"Njegova ljubav prema supruzi Lauren ga je održavala. Vjerovao je da se ljubav događa svugdje i u svako vrijeme", kaže Simpson. "Kada je njegovo zdravtsveno stanje krenulo nagore, žalio je što će napustiti svoju porodicu".

"Smrt se Steveu nije dogodila, on ju je postigao", govori Simpson i otkriva da su mu posljednje riječi bile "Oh, wow! Oh, wow!".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: