Da čovjeku olakšaju posao
0
Japanci izumili "Robocop" odijelo
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa mamlaze, izracunaj koliko je energije potrebno da se digne 50kg tereta, a koliko da se poruka komunicira mikrovalovima. sto auto ne prikljucis na mobitel bateriju kad si tako pametan?
Nama to nije potrebno, mi sve rijesavamo trecom rukom!
http://www.pestaola.gr/img2/sarcos-xos-exoskeleton.jpg 10 godina ga ameri razvijaju, pri kraju su
Jeste moke. Tako je. Upravu si. Isto to ja govorim za ove mobitele sto svi nosaju i pretvaraju se da telefoniraju. Pa i djeca znaju da je akumulator na radio stanici ogroman i tezak. A oni kao lafo telefoniraju putem radio talasa. Jasta. Pa u vecinu onih mobitela ne moze stati ni baterija od 4.5 Volta a kamo li akumulator. Nego ih sramota priznat da su ispali majmuni pa se pretvaraju da stvarno telefoniraju.
Potpisujem Borg.
samo sto za svako pojacalo treba energija. zamislite sad da neko jos nosa najmanje jedan akumulator.
Nije to nikakvo odijelo, to se zove egzoskeleton, i nije nikakvo \"robokop odijelo\", to su gluposti!!! Ideja je da se covjeku pruzi dodatna potpora, konstrukcijom egzoskeletona, koja predstavlja vanjski skeleton. Posto skelet nosi tezinu tijela, ovim putem se sa skeleta, dio tezine prebaci na vanjski vjestacki skelet... Nista vise od toga... Kakve sve gluposti necu procitati na Sarajevo-xu... \"robocop\" odijelo...hahahhaha....
Mogao je podići i nešto teže od prazne kutije. Ovo mou i ja sa Bosokopom.
ovo je razvijala i americka vojska...bilo je par klipova sa vojnicima u iraku kako koriste ova odijela prilikom istovara sanduka municije
Odavno već u upotrebi,najviše ga koriste teško pokretne osobe.
mi cekamo gotov proizvod, ko ce to navlacit na sebe.
postotak prodaje 95% Crna Gora