Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
''ABCI neće imati ekran niti miš, ali će dosta ličiti na standardne kompjutere, osim što će biti dosta brži i veći. Naime, zauzimati će površinu od 1.000 kvadratnih metara.'' - Ne znam onda u kojem smislu ce to on ličiti na standardne kompjutere :))))
Jer svaki kompjuter pociva na istim principima.
A to da nece imati ekran i mis je nebitno, vazno je da se podaci pripreme koji idu na obradu i da postoji nacin kako i gdje da se ti rezulfati prikazu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tuzno je vidjeti koliki je nivo zatucanosti kod Bosnjaka. Na najavu ovog tehnoloskog dostignuca uslijedili su komentari o Bakiru, Radoncicu i sl. Da ne budem izuzetak. Uzivajte.
@t1gar I necemo da nam bude bolje. I po svemu sudeci jos dugo ce nam tako biti. Bar ovima sto su ostali ovdje. Najgore sto vjerovatno bar pola ovih sto ovdje danonocno pisu protiv Bakira na kraju opet daju glas toj istoj SDA. Cijela drzava protiv SDA, SDA ubjedljivo pobjednik izbora vec godinama.
Mozel GTA-V na njega
Jel moze da tera GTA V u ful rez i youtube istovremeno?
Ja kad bih živio hiljadu godina....
A moze li super mario na ovo
Ne zna se da li bi takav racunar, mogao primiti sve podatke oko cijelog lavirinta sistema SDA, dokle i sta sve pokrivaju od vrha pa nize i od 92-e pa redom. Pocevsi od prvog u Bosnjaka i aktuelnog predsjednika ministarskog vijeca, na koje pozicije su namjestili suprugue, pa brojnu familiju, brojne zetove i snahe. I sve druge visoke i vise fukcionere od, do u SDA i IVZ.
Koga ovo zanima... bitno je ba da se snima sapunica o Alji
-- Superračunar će moći izvoditi 130 hiljada biliona kalkulacija u sekundi 130 MILIONA biliona kalkulacija u sekundi. PC sa najnovije 4 grafičke kartice može onoliko koliko vi napisaste :)
@kraftwerk Jesili ti ikad otišao na pregled ? Sve na kompjuter al i dalje mjerodavni stari neposredni pregedi okulacije još od galenovog vakta !
Ka`e moRel gonit cod2 na high?
ja već imam takav računar, tačnije imao sam. dao ja da mi izračuna kada će biti bolje u bih, kad on poludi, zapuši se, te spakova kofere i reče na izlasku: "daleko vam kuća bila"
sad bi bosnjo rekao; "preskup je, nevalja"
Zašto berze stalno i nerealno rastu? Zato što wall st. firme imaju ovakve kompjutere i algoritme koji u sekundama kupuju i bacaju dionice za profit. Nevjerovatno kako su im to dozvolili. To je isto kao da imaš bankomat sa Free Money!
Oni razvijaju "umjetnu inteligenciju" a mi još ni ovu prirodnu nismo učvrstili.
Uvijek smo bili ispred Japana, mi imamo ljude koji za jedan sjebu ono što bi neko 3000 godina gradio, a treba im 3000 godina da urade nešto što bi normalan svijet uradio za jedan dan. Kavi Japanci, kakvi bakrači.
Za usporedbu sada najbrzi racunar u kini koji racuna 125 petaflopsa u sekundi a ovaj je 130