Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja koliko vidim ova tehnologija je preuzeta iz 3310
A jel stvarno silikon ce koristit :) silicon nije silikon :)
A za punjač moraš kombi imat, ma hajte molim vas🥴
Samo benzin min 5.0 zapremine. Hoću da čujem zvuk motora i miris benzina.
El. vozila suu 140% skuplja od benzinskih. Baterije čine 35% cijene automobila. I nisu vječne, moraju se mijenjati. Ko nema grijanu garažu zimi, neka se pozdravi sa snagom baterija na proljeće. I najzad, zalihe litijuma u svijetu omogućavaju proizvodnju 5% el. vozila od sadašnjeg ukupnog broja u svijetu. Brzi punjači baterija skraćuju im radni vijek.
@redevil Problem nije u samom konceptu el. vozila vec u tehnologiji danasnjih baterija. Li-ion definitivno nije konacni odgovor, najmanje zbog litija, vec zbog rijetkih zemljinih metala sadrzanih u njoj. Ja i dalje tvrdim da su gorive celije konacno rjesenje, samo dok kvalitetno rijese elektrolizu. I H2 su elektricna vozila, samo sto se tu energija proizvodi u samom vozilu, dok se kod baterijskih pohranjuje.
@redevil vidi se da si strucan u Bransi . Ako si nezaposlen , mozda dobijes posao kod Bylla Gatessa ? Konkuriraj , vrijedi pokusati .
Et rjesenja
I isprazne za 10.
Nije problem u brzini punjenja koliko u dugotrajnosti baterija. Sto se brze pune, krace traju.
@shibby A ti kao pznajes nekog ko ima problema sa dugotrajnosti baterija?
Nije to nista bosnjo cetkicu za zube napravio a palestinci zapaljenu gumu koja ide niz ulicu
@gooUser1564942866 ispravka, to je bio zapaljen srpin, u pola Palestine htio praviti srbsku krajinu
@gooUser1564942866 Ne znam sta hoces da kazes? Kao sto vec postoje cetkice, tako postoje i baterije. Ali, ljudi razvijaju, rade, gledaju kako da nesto poboljsaju. Sta si ti skontao?
Ne kaže se džabe Izrael obećana zemja
nikakve poveznice nema jedno sa drugim
Možda da smo mi Bošnjaci bolji sa ovim Izraelcima, možda bi i nama bilo bolje. Pa jarane, ionako je 98% muslimanskog svijeta indiferentno, jedini mi i Iranci nešto kenjamo online, i onda kad Mossad pročita, kaže vidi ovih š*paka.
ne bude nikom bolje sto je blizu nekoga ko je ekonomski uspjesan
ovo bi bilo gotiva, sreca pa nemadoh da kupim polovnu teslu sa sporim punjenjem, bolje stediti do prave tehnologije