{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene na početnoj strani Googlea

S
2.1.2012. u 16:55
0
1
Izmjene na početnoj strani Googlea
0
Izmjene na početnoj strani Googlea
Google trenutno testira velike izmjene na svojoj početnoj stranici za pretraživanje interneta, uključujući zamjenu crne horizontalne linije sa opcijama logom u sivoj boji.
Kada se klikne na logo, dobija se sedam alternativnih servisa na stranici za pretraživanje, sa opcijom otkrivanja još osam usluga.

Stručnjaci navode da ovaj potez ima za cilj promovisanje Googleovih poslova bez opterećenja početne stranice, prenosi BBC.

Novi izgled Googleove stranice trenutno je ponuđen ograničenom broju korisnika.

Chris Green, tehnološki analitičar iz kompanije Davies-Murphy, kaže da ove izmjene omogućavaju web sajtu da koristi dodatne ikone bez opterećenja dizajna početne stranice, kakvu, radi poređenja, ima Yahoo.

"Druga stvar koju rade sa tim menijima jeste da stranica izgleda poput njihovog operativnog sistema Chromebook . Bez obzira na to da li koristite operativni sistem Chromebook ili Googleov web sajt, izgled stranice je isti", rekao je Green.

Druga posljedica izmjena je da su korisnicima sada potrebna dva klika da dođu do servisa "slike" ili "vijesti", umjesto jednog, kao što je bilo do sada. Google će od toga imati finansijsku korist, jer će korisnike izložiti većem broju reklama.

"Kroz opciju pretraživanja oni pred vas stavljaju reklame, a u sekciji vijesti nema reklamiranja", rekao je Green.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: