Tehnologija
7

Ističe Porscheov ekskluzivni ugovor s kompanijom EA, gigant spreman za nove saradnje

Klix.ba
Kompanija Electronic Arts (EA) je 2000. godine predstavila jednu od svojih najboljih igara, a to je bio "Porsche Unleashed", igra koja je omogućila korisnicima da voze neke od njihovih omiljenih sportskih automobila njemačkog proizvođača na konzoli PlayStation 1.

Od tada je Porsche ekskluzivni partner kompaniji EA, što je značilo da igrači mogu voziti Porscheove automobile samo na igrama koje su proizvod kompanije EA. No, Porsche se više ne želi ograničavati na jednog partnera, tako da je otvoren za druge saradnje.

Iz Porschea je potvrđeno da ekskluzivni ugovor s Electronic Artsom predstavlja "nepoželjnu situaciju" te da će automobili nakon isteka ugovora biti dostupni i drugim kompanijama.

Iako smo Porscheove automobile vidjeli u igrama Forza Horizon 2 i Forza Motorsport 6, oni su bili dostupni isključivo kroz ekspanziju. Međutim, sada se ti automobili mogu očekivati u različitim igrama i na različitim konzolama.

Ian Bell iz kompanije Slightly Mad Studios je najavio Porscheove automobile u nadolazećem nastavku igre Project Cars. Playground Games je također najavio Porscheove automobile u igri Forza Horizon 3.

Porsche će se pojaviti i u Gran Turismu 2017. godine.