Iran zabranio američku video-igricu Battlefield 3

S
SRNA
28.11.2011. u 13:20
0
5
Iran zabranio američku video-igricu Battlefield 3
0
Iran zabranio američku video-igricu Battlefield 3
Iran je zabranio američku video-igricu Battlefield 3, koja je pokrenuta u oktobru i u kojoj postoji scena američkog napada na Teheran, objavio je specijalizovani nedjeljnik Asr-e Ertebat.
Igrica Battlefield 3 koja je nastala u produkciji kompanije Electronic arts (EA) posjeduje scenu vazdušnog napada na prijestolnicu Irana, uključujući i operacije oklopnih vozila i američkih borbenih aviona, a igrači imaju ulogu marinaca koji su uključeni u napad.

"Svim prodavnicama računara zabranjena je prodaja ove ilegalne igrice", rekao je neimenovani zvaničnik obavještajne policijske službe, a prenosi "Asr-e Ertebat", nedjeljnik specijalizovan za računarske i video-igre.

Najnovija verzija igrica Battlefield 3 počinje od iransko-iračke granice, gdje se američke snage bore protiv neprijateljske milicije.

U igri su uključene misije u Parizu i New Yorku, a igra se završava napadom na Teheran zbog nuklearne prijetnje.

Igricu može da igra do 24 igrača koji zajedno učestvuju u borbenim akcijama u različitim dijelovima iranske prijestolnice, uljučujući historijski Grand Bazaar u Teheranu.

Kompanija EA, koja proizvodi i druge igre širom svijeta, od kojih su najpoznatije FIFA i Sim City, navodi da je pet miliona primjeraka igre Battlefield 3 prodato u prvoj nedjelji nakon što se pojavila 25. oktobra na tržištu.

Ova kompanija nema zvaničnog distributera u Iranu, ali su video-igrice i logičke igrice, kopirane i široko rasprostranjene u zemlji koja zabranjuje plagijate.

Ovo je prvi put da je neka video-igrica zvanično zabranjena u Iranu, iako vlasti redovno kritikuju zapadnu kulturu i pokušavaju promovisanje lokalne proizvodnje islamskih igrica.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: