Bez dima
53

IQOS u svijetu koristi 7,3 miliona ljudi, od danas to mogu i građani BiH

Piše: S.H.P.
U sarajevskoj Vijećnici sinoć je kompanija Philip Morris u Bosni i Hercegovini predstavila revolucionarnu tehnološku inovaciju IQOS koja predstavlja mnogo bolji izbor od cigareta za pušače. Ovom svečanom događaju prisustvovali su poslovni partneri i prijatelji kompanije.

Kako su rekli iz kompanije Philip Morris, IQOS je do sada lansiran u 44 zemlje u svijetu, a od danas je Bosna i Hercegovina 45. zemlja u kojoj se prodaje ovaj uređaj.

"IQOS je proizvod koji je rezultat decenija istraživanja razvoja unutar Philip Morrisa, rezultat rada stotina naučnika u našoj kompaniji i rezultat posvećenosti Philip Morrisa kreiranju svijeta bez duhanskog dima. Najprostije rečeno, to je jedan proizvod veoma savremenog dizajna, a opet veoma lak za funkcioniranje, koji kao takav zagrijava duhan, a ne sagorijeva ga pa prema tome pruža potpuni užitak, ali nema negativnog utjecaja na okolinu", kazao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris BiH.

Ovaj proizvod se prvobitno 2014. godine pojavio u Japanu i za svega nekoliko godina IQOS već koristi više od 7,3 miliona ljudi širom svijeta.

"Ovaj proizvod je jedan iskorak u duhanskoj industriji i jednostavno sama činjenica o broju korisnika u svijetu za svega nekoliko godina, broju zemalja koje su ga lansirale i činjenica da svakoga dana broj korisnika sve više raste su pokazatelj da svijet i pušači žele nešto što je mnogo bolja alternativa. Zaista smo ponosni što je kompanija Philip Morris, koja je godinama bila ona koja je bila problem, sada rješenje", rekao je Lazović.

Promociji IQOS-a prisustvovao je i TV urednik i voditelj Aleksandar Hršum koji je među prvima u našoj zemlji imao priliku koristiti IQOS proizvode za koje kaže kako su mnogo bolji izbor od klasičnih cigareta.

"Život je stalno otkrivanje novog, zar ne? Prije izvjesnog vremena upoznao sam IQOS koji je drugačiji, poseban, elegantan. Davanje šanse novim stvarima, naročito ako su bolji izbor od onih koje ste prethodno koristili, je suština sopstvenog rasta i brige o sebi. I to je jedan od razloga zašto smatram da je IQOS ona pojava kojoj zaista vrijedi dati šansu, jer ne samo da je ovo vrhunski tehnološki proizvod modernog dizajna, nego je i bolja alternativa pušenju. I dalje dobijam onaj duhanski 'kick', ali nema više ružnih nuspojava kao što su dim i ružan miris", rekao je Hršum.

Profesorica specijalistica dentalne patologije i endodoncije Alma Konjhodžić kazala je kako joj je drago što sada postoji sigurnija alternativa pušenju.

"Kao zdravstveni radnik, ali i kao pušač koji se dugi niz godina susreće s problemima koje uzrokuje pušenje, znam da je najbolja alternativa prestati pušiti. Ipak, svaki se stomatolog u praksi uvjerio da kod velikog broja pacijenata to jednostavno nije opcija. Drago mi je što sada postoji sigurnija alternativa - IQOS, čija je osnovna karakteristika da duhan ne sagorijeva, već zagrijava i pri tom procesu, što je najvažnije, ne stvara duhanski dim, niti katran", rekla je Konjhodžić.

Podsjećamo, od ponedjeljka, 29. aprila, IQOS će biti dostupan u Bosni i Hercegovini, u početku samo na ekskluzivnim lokacijama u Sarajevu i Banjoj Luci. Planovi kompanije su da, nakon Sarajeva i Banje Luke, IQOS bude dostupan i na odabranim prodajnim mjestima širom BiH.

Više informacija o IQOS uređaju zainteresirani punoljetni pušači mogu dobiti na internet stranici ili besplatnim pozivanjem korisničkog servisa na broj 0800 21212.