Tvrdnje brojnih izvora
0

iPhone 5 stiže početkom oktobra

Sarajevo-x.com
Nakon što su se nedavno pojavile glasine o skorom predstavljanju i početku prodaje iPhonea 5 američke kompanije Apple, stigla je i potvrda u vidu izvještaja koji kaže da je potpredsjednik telekomunikacijske kompanije AT&T potvrdio da će nova generacija popularnog "pametnog" telefona na tržište stići početkom oktobra.

Osim potpredsjednika kompanije AT&T, ovu su informaciju potvrdili i mnogi drugi pouzdani izvori bliski kompaniji, kao i nekolicina zaposlenika. Osim toga potpredsjednik je rekao menadžerima kompanije da očekuju "zakuhavanje" situacije u narednih 30 do 35 dana.

Također, izvori bliski kompaniji Apple su potvrdili da će u naredna dva mjeseca biti puno posla, ali nisu otkrili o čemu se zapravo radi.

Datum početka prodaje iPhonea 5 je već duže vrijeme predmet špekulacija na internetu. Govorilo se da će se to dogoditi krajem septembra ili početkom oktobra. Direktor kompanije Verizon, Lowell McAdam je izjavio da očekuje novi iPhone na jesen.

Ranije su nove verzije iPhonea predstavljane tokom Appleove ljetne Worldwide Developers konferencije. No, to se ove godine nije dogodilo.