Nova mogućnost
1

Instagram testira opciju tekstualnih Storiesa

Klix.ba
Društvena mreža Instagram testira novu opciju Type za Storiese, kako bi korisnici mogli dijeliti tekstualne poruke umjesto fotografija i klipova.

Ova opcija je prvobitno primijećena u decembru među korisnicima u Japanu, a sada se pojavila i u odabranim dijelovima Evrope. Nova mogućnost se pojavljuje kao odvojena opcija u donjem dijelu ekrana pri odabiru Storiesa uz ostale uobičajene opcije kao što su Boomerang i Live. Kada korisnik odabere opciju Type, on može pisati i odabrati različite podloge i font slova.

Ova mogućnost nije značajno drugačija od onoga što je već dostupno na Instagramu. Kako bi se dobila ista stvar sada samo napravite fotografiju, kliknite na olovku u gornjem dijelu i odaberite boju, a potom pritisnite i zadržite prst na ekranu kako bi ste dobili praznu podlogu na kojoj možete pisati.

U novoj opciji se čini da je ombre pozadina osnovna te da će podsjećati na šarene statuse na Facebooku. Korisnici će također moći koristiti fotografiju kao pozadinu. Kreiranje prečice za dijeljenje tekstualnog sadržaja u Storiesima je koristan alat ljudima koji već nešto slično rade na platformi, samo uz dodatni korak ili dva.

Instagram testira i notifikacije u slučaju da neko napravi screenshot Storiesa koje ste objavili.