Instagram omogućio korisnicima da na profil dodaju fotografije na kojima su označeni
Kartica "Tagged" i dalje postoji i na njoj možete vidjeti sve objave u kojima ste označeni, međutim, ako postoje određene objave koje želite prikazati na glavnoj mreži svog profila, sada to također možete učiniti. Instagram navodi da to možete koristiti za omiljene grupne fotografije, saradnje s kreatorima i uspomene, ali zapravo možete dodati bilo koju objavu koju želite.
Postoji nekoliko načina da označenu objavu dodate na svoj grid. To možete učiniti direktno iz DM obavijesti koju dobijete kada vas neko označi ili putem menija s tri tačke u gornjem desnom dijelu objave u kojoj ste označeni. Također možete pritisnuti i zadržati objavu na kartici Tagged kako biste vidjeli tu opciju. Ispod dugmeta Add to grid vidjet ćete obavijest da, čak i ako dodate objavu na svoj profil, to ko je može vidjeti zavisi od postavki privatnosti vašeg naloga, kao i naloga korisnika koji vas je označio.
Ako se u budućnosti predomislite, označenu objavu možete jednostavno ukloniti sa svog profila, bez potrebe da je u potpunosti izbrišete. Sve označene objave koje dodate na svoju mrežu prema zadanim postavkama bit će prikazane obrnutim hronološkim redoslijedom, međutim, možete ih rasporediti kako god želite. Ako se sjećate, Instagram je još u junu uveo mogućnost promjene redoslijeda objava na profilu, godinu nakon što je ta mogućnost najavljena. Objave je moguće premještati bez obzira na to kada su objavljene, tako da možete postići željeni vizuelni izgled svog Instagram profila.