Za još bolje iskustvo
2

Instagram i Snapchat mogu koristiti funkcije kamere Samsungove Galaxy S24 serije mobitela

D. B.
Aplikacije društvenih mreža obično nude vlastite alate za kemeru, no ipak su ograničene na svega nekoliko opcija. S tim u vezij je Samsung udružio snage s Instagramomi i Snapom kako bi integrisao neke od svojih funkcija u njihove aplikacije.

Cilj ove saradnje je da se unaprijedi kvalitet sadržaja namijenjenog društvenim mrežama, a u tome će značajno pomoći nova serija pametnih telefona Galaxy S24, koja je predstavljena u San Joseu. To s eprvenstveo odnosi na model Galaxy S24 Ultra s kamerom od 200 MP i titanijskim okvirom. Konkretno, korisnici će moći iskoristiti Samsungovu Super HDR opciju, nadograđeni Nightography mod za noćno fotografisanje, kao i stabilizaciju videa, a sve kroz in-app kamere Instagrama i Snapchata. Ipak, treba napomenuti da je stabilizaciju videa potrebno odobriti u postavkama kamere.

Samsungova saradnja s Instagramom ide još dublje nudeći poboljšano iskustvo uređivanja, uploadovanja i pregleda sadržaja prilagođeno njegovim uređajima. To također uključuje mogućnost kreiranja Instagram storiesa direktno koristeći pokretne fotografije. Sa svojim Super HDR mogućnostima, Galaxy S24 uređaji su prvi koji su dobili HDR podršku fotografija na Instagramu, a time je ova aplikacija postala prva od mnogih koje bi potencijalno mogle podržavati ovaj format u budućnosti.

S obzirom na činjenicu da AI mogućnosti igraju veliku ulogu u sistemu kamera nove Galaxy S24 serije, uopće nije čudo da Samsung potencija integraciju svoje kamere u dvije popularne društvene platforme. Ipak, korisnici će vjerovatno koristiti glavnu aplikaciju kamere za uređivanje i maksimalnu svestranost, posebno kada je riječ o više AI specifičnim alatima kao što su Edit Suggestion, Generative Edit i Instant Slow-mo.

Vezani članci