Tehnologija
0

Infosoft potvrdio svoj kvalitet

Sarajevo-x.com
U prostorijama kompanije Infosoft d.o.o. jučer je izvršen kontrolni audit sistema upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000 za razvoj i održavanje informacionih sistema.

Za sistem koji je uveden i certificiran prvi put 2002. godine, ovo je bio 4. kontrolni audit renomirane certifikacijske organizacije TUV BAYERN Munchen.

Kompanija Infosoft, koja se bavi informatičkim inžinjeringom, oduvijek je pratila svjetske trendove u svim sferama poslovnih operacija. Jučerašnji audit predstavlja značajanu međunarodnu potvrdu visoke razine kvaliteta proizvoda. Certifikati ove vrste, za razvoj i održavanje, veoma su zahtjevni i mali broj kompanija u okruženju ga posjeduje.

"Mi smo se opredijelili za razvoj vlastitog softverskog proizvoda - poslovni softver IMIS - koji je namijenjen upravljanju procesima i kvalitetnom poslovnom odlučivanju. Procesni pristup razvoju proizvoda, implementaciji i modifikacijama shodno potrebama naših korisnika je veoma važan. Sistem upravljanja kvalitetom nam je omogućio kontrolu u svim fazama razvoja, a ovaj audit samo potvrdio da radimo u skladu s normama ISO standarda.

Za nas je ipak najveća potvrda tržište, koje je prepoznalo vrijednost našeg proizvoda i našu posvećenost rješavanju korisnikovih potreba. U ovom trenutku preko 50 renomiranih poduzeća koriste naš proizvod na obostrano zadovoljstvo. Od slijedeće godine pristupamo uvođenju standarda ISO 27001:2005 za sistem upravljanja sigurnošću informacija koji doprinosi poboljšanju upravljanja rizicima po sigurnost informacija u organizaciji u kontekstu zajedničkih organizacijskih rizika poslovanja“, kazao je Josip Vukadin, generalni direktor Infosoft-a.