|

Igrica inspirirana ratom u Sarajevu prodata u više od 4,5 miliona primjeraka

Igrica inspirirana ratom u Sarajevu prodata u više od 4,5 miliona primjeraka
177
Klix.ba
3.4.2019. u 22:52
76
komentara
177

dijeljenja
Strateška igra "This War of Mine" prodata je u više od 4,5 miliona primjeraka od kada je lansirana 2014. godine. Najviše primjeraka ove igre prodato je u Sjedinjenim Amričkim Državama, dok je na Božićnom otoku prodana u samo jednom primjerku.
Igrica se uspješno izvodi na svim platformama poput PC-a, PlayStation-a 4, Nintendo Switch-a, Xbox One, iOS-a i Android-a.

"This War of Mine" govori o grupi civila koji se bore u opkoljenom gradu za vrijeme rata. Inspirirana je opsadom Sarajeva od 1992. do 1995. godine. Glavni cilj igre je preživjeti rat s alatima i materijalima koje igrač može steći s likom kojim upravlja. Igrač mora voditi brigu o potrebama svakog lika da bi radili najbolje što mogu, tako da mogu praviti alate, sredstva za spašavanje, kuhati hranu i ostati živi.

Igra je osvojila više od 100 nagrada od lansiranja uključujući i nagradu Independent Games Festival, nagradu Games For Change i nagradu SXSW Cultural Innovation Award.

Svi prihodi od prodaje ove igre idu u War Child, neprofitnu organizaciju posvećenu pomoći djeci pogođenoj ratnim sukobima što su Afganistan, Irak, Centralnoafrička Republika, Demokratska Republika Kongo i Jemen, a 11 Bit Studios do sada je donirao više od 500.000 dolara ovoj organizaciji.

Developer 11 Bit Studios je također izdao novu samostalnu ekspanziju prošle sedmice pod nazivom ““This War of Mine: Stories — Father’s Promise” na iOS-u i Androidu.
Prijavi grešku


Komentari (76)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...