Stigao update za maj
3

Igra Forza Motorsport 7 dobila tri nova automobila

Klix.ba
Ljubitelji igre Forza Motorsport 7 su zahvaljujući najnovijem updateu dobili tri nova automobila, ali i još ponešto.

Maj je važan mjesec za ljubitelje brzine jer obično podrazumijeva dolazak ljepšeg vremena nakon hladnoće i zime, a rezultat toga je izlazak zabavnih automobila iz garaža. Tim se na neki način vode i developeri igre Forza Motorsport 7, koji su pripremili novi update, odnosno tri nova automobila te evente urađene na temu utrke Indianapolis 500. Igrači će se moći takmičiti s pravim Indy vozačima koji će vježbati uoči velike utrke, koja se održava u nedjelju 26. maja.

Od 2012. godine Indy timovi koriste istu šasiju Dallara DW12 koja je dobila ime po dvostrokom pobjedniku Danu Wheldonu koji je pomogao u testiranju šasije prije nego je tragično poginuo tokom posljednje utrke 2011. godine.

Update donosi četiri nova izgleda šasije.

Drugi automobil je Ford Brawner Hawk III iz 1969. godine koji je do pobjede te godine vozio Mario Andretti. Originalni izgled šasije i šema boja povodom 50. godišnjice će biti dostupni igračima.

Treći je sigurnosni automobil Chevrolet Corvette ZR1 koji igračima nudi nešto drugačije iskustvo vožnje jer između ostalog posjeduje svjetlosnu signalizaciju.

Vezani članci