Nadmašila očekivanja
4

Igra Cyberpunk uprkos problemima i povratu novca prodana u 13 miliona kopija

D. B.
Dvije sedmice nakon početka prodaje igra Cyberpunk 2077 je već prodana u više od 13 miliona kopija, saopćila je kompanija CD Projekt Red.

Prodajni rezultati su prilično iznenađenje s obzirom na velike probleme s bugovima te povrat novca onima koji su kupili digitalnu ili fizičku verziju igre, a koji su se požalili.

Podaci o prodaji se odnose na period između 10. i 20. decembra, a to je polovina prognozirane prodaje za period od 12 mjeseci. Prognoza je urađena nedugo nakon početka prodaje, ali prije ustanovljenih problema i povrata novca.

S obzirom na 13 miliona prodanih primjeraka, Cyberpunk 2077 je postao jedna od naprodvanijih igara godine, ali ipak daleko iza 50 najprodavanijih igara svih vremena te CD Projekt Redovog posljednjeg velikog hita "The Witcher 3: Wild Hunt" koja je prodana u više od 28 miliona kopija na svim platformama. Ipak, rijetke su igre koje se prodaju u više od 10 miiona primjeraka, a u top 50 je trenutno moguće ući samo kad se ostvari prodaja veća od 19 miliona kopija, odnosno kad se nadmaši igra "Super Mario Bros. 3,

Vjeruje se da će igra Cyberpunk 2077 dodatno napredovati kad je riješe problemi s bugovima te kad se igra vrati na PlayStation Store s kojeg ju je Sony povukao prošle sedmice.

Vezani članci