Konkurencija iPadu
0

I Google razvija tablet računar

Sarajevo-x.com
Internetski gigant Google radi na razvijanju vlastitog tablet računara koji će biti velika konkurencija Appleovom iPadu, navode strane agencije.

Navodno, Google sarađuje sa kompanijom Verizon Wireless, najvećim operaterom bežičnih mreža u SAD-u.

Izvršni direktor Verizon Wirelessa, Lowell McAdam izjavio je za žurnal Wall Street da su Googleovi tablet računari dio sljedećeg velikog vala prilika. A, dodao je i to da se na ovaj način produbljuje saradnja Verizona i kompanije Google, čiji operativni sistem Android koriste brojni proizvođači.

"Analiziramo sve ono što Google ima u svojoj arhivi kako bismo to mogli iskoristiti za tablet računar, te na taj način korisnicima osigurati divno iskustvo", istakao je McAdam.

Iako nije tačno navedeno kada bi se mogla pojaviti Googleova verzija tablet računara, mediji navode kako internetski gigant već uveliko eksperimentiše.

Sigurno je da će računar biti zasnovan na operativnom sistemu Android, a kako najavljuju iz Googlea i Verizona bit će velika konkurencija Appleovom najnovijem tehnološkom dostignuću.

Napominjemo, Apple je prošle sedmice izvijestio kako je za samo 28 dana prodao milion iPada, uređaja preko kojih korisnici mogu slušati muziku, igrati igre, surfati Iinternetom ili čitati knjige.