Tehnologija
6

HTC u septembru predstavlja dva nova smartphonea "za obične ljude"

Klix.ba
HTC je u ovoj godini napravio senzaciju svojim flagship smartphoneom HTC 10, ali upućeni znaju da se prava zarada krije u tzv. midrange uređajima koji su pristupačniji za "obične smrtnike" i koji se ne moraju stidjeti svojih specifikacija.

Glasine koje okružuju tajvansku kompaniju sugerišu da inžinjeri rade upravo na tome – novoj seriji smartphonea srednjeg kvaliteta i specifikacija, a ukoliko je suditi prema posljednjim informacijama HTC će u septembru predstaviti čak dva midrange smartphonea.

Navodno, riječ je o HTC Desire 10 Pro i Desire 10 Lifestyle koji bi čak mogli podići kvalitet srednje klase u odnosu na ranije HTC-ove uređaje iz porodice Desire. Prvo što se može uočiti jesu zanimljiv dizajn i dostupne boje uređaja.

Što se tiče važnijih karakteristika, Pro ostaje misterija, ali Lifestyle bi mogao vrlo vjerovatno doći sa 5,5-inčnim ekranom rezolucije 720 x 1.280, 4-jezgrenim procesorom Qualcomm Snapdragon, stražnjom kamerom od 13 MP i RAM memorijom od 2 ili 3 GB te internom memorijom od 16 ili 32 GB. Prednja kamera trebala bi imati 5 MP.

Vezani članci