Tehnologija
3

Nasljednik "desetke": Objavljen render pametnog telefona HTC Bolt

Klix.ba
Glasine kažu, a The Verge prenosi, da bi tajvanska kompanija HTC mogla uskoro predstaviti uređaj pod nazivom Bolt.

Tviteraš Evan Blass koji je poznat kao pouzdan izvor još uvijek nezvaničnih projekata svjetskih proizvođača pametnih telefona, objavio je render uređaja koji neodoljivo podsjeća na HTC 10, ali uz nekoliko važnih razlika.

Naime, redner ne otkriva postojanje 3,5-milimetarski utora za slušalice, a prema pisanju The Vergea, HTC se odlučio sve suziti na jedan USB-C utor koji bi služio za punjene, a i za slušalice. Identičan potez napravio je Apple, pa se mnogi nadaju da se takvo što neće ponoviti i na polju Androida.

Dok čekamo da li će novi HTC imati 3,5-milimetarski utor ili ne, sigurno je da će novi uređaj imaju slično tijelo kao HTC 10, ali sa repozicioniranom bljeskalicom i laserom za fokusiranje, te repozicioniranom prednjom kamerom.

Nisu poznate dimenzije uređaja, niti specifikacije, tako da nije moguće zaključiti da li je riječ o nadogradnji tj. boljoj "desetci" ili je riječ o manjoj verziji HTC-ovog flagshipa. Također, nepotvrđene informacije govore da će HTC svoj novi uređaj predstaviti 18. oktobra.

Vezani članci