Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
AMD konacnu u rangu Intela
Ko se vec razumije u procesore, koji je bolji "intel il amd"?
@Samke AMD konkretno, posjeduje 7 nm cipove za razliku od 14 nm kod intela. S obzirom da je velicina procesora fiksna, imajuci 7 nm cip imaju mogucnost ubaciti vise cipova sto dovodi do veceg broja mikroprocesora (cores) manje zagrijavanja tako da 6 core AMD mozes pronaci za manje od 200 KM, dok Intelov ne mozes ispod 400 pronaci (nove generacije). Jedino sto je Intel bolji jeste sto ima Single core speed veci i overclock.
@Samke Ryzen
Ahaaaaa 999 dolara.. kod nas ce bit 5600 KM
3.000$ najmanje
Ne razumijem ove pojedince što uzimaju laptop za "gejming" isključivo. PC je uvijek bio i ostao vrhunski kada je u pitanju gejming. Laptop svoju svrhu nalazi u drugim kategorijama koje su više poslovno orijentisane.
@MaverickTZ pa vrlo jednostavno, ja kada hocu kuci da dodjem u Bosnu hocu da imam masinu za igranje igrica.
Imas i grafickih dizajnera koji rade sa zahtjevnim programima i ove masine su idealne za to. Al upravu si da je trziste manje od klasicnih laptopa.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)