{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HP-ova akvizicija Bitfone Corp. donosi velikim poslovnim korisnicima menadžment mobilnim uređajima

S
5.1.2007. u 11:46
0
345
HP-ova akvizicija Bitfone Corp. donosi velikim poslovnim korisnicima menadžment mobilnim uređajima
0
HP-ova akvizicija Bitfone Corp. donosi velikim poslovnim korisnicima menadžment mobilnim uređajima
HP je danas objavio da je potpisan definitivni ugovor o kupovini Bitfone Corp., privatne kompanije za razvoj softvera i pružanje usluga, koja za industriju bežičnih uređaja razvija softverska rješenja za menadžment mobilnim uređajima.
HP-ova akvizicija je dio HP-ove strategije da poveća svoje poslovne aktivnosti na polju mobilnih uređaja za velike korisnike. Akvizicija Bitfonea će ojačati HP-ovu mogućnost da obezbjedi korisnicima fleksibilan i modularan pristup građenju mobilne infrastrukture dopuštajući im da izaberu šta im je potrebno, kako bi zadovoljili svoje poslovne potrebe.

„Menadžment mobilnim uređajima je ključna komponenta pokretanju velikih mobilnih instalacija“, rekao je Dave Rotschild, potpredsjednik, Poslovna Jedinica Ručnih Uređaja, Grupa Personalnih Sistema, HP. „Kupovinom Bitfone-a, HP dodaje menadžment mobilnim uređajima u opširan paket proizvoda za menadžment koji već obuhvata servere, desktope i notebook računare.“

Akvizicija dodaje stratešku komponentu HP-ovom portfoliju softvera za upravljanje uređajima, koji je dizajniran da ubrza mogućnost klijenata da rukovode svojom mobilnom infrastrukturom na pouzdan, bezbjedan i troškovno učinkovit način.“

Mobilni uređaji zauzimaju sve veće mjesto ključne IT infrastrukture i postoji rastuća tražnja da se uklope u postojeće sisteme i okvire za menadžment. Ova akvizicija HP-u obezbjeđuje softverske alate kako bi pomogli poslovnim klijentima smanje troškove podrške za uređaje i da izglade uspostavljanje uređaja, migraciju i zamjenu.
„Kao vodeći tehnološki inovator na polju menadžmenta mobilnim uređajima i bežičnom prostoru, Bitfone je u prošlih šest godina izgradio softversku platformu svjetske klase“, rekao je Gene Wang, predsjedavajući i glavni izvršni direktor, Bitfone Corp. „Ponosni smo što se pridružujemo HP-u, gdje možemo nastaviti da inoviramo i obezbjeđujemo softverska rješenja koja donose privlačnije mobilno iskustvo.“

Finasijski detalji transakcije nisu objavljeni. Transakcija je dio određenih završnih uslova i biće okončana do februara 2007.
Poslije okončavanja transakcije, Bitfone će biti integrisan u Poslovnu Jedinicu Ručnih Uređaja HP-ove Grupe Personalnih Sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: