Internet
0

Hotmail uskoro privlačniji i konkurentniji

Sarajevo-x.com
Korporacija Microsoft objavila je kako svoj besplatni e-mail servis Hotmail namjerava ponovo učiniti privlačnim.

Zahvaljujući planiranom novom pristupu iz Microsofta se nadaju da će Hotmail postati popularniji od istovjetnih servisa kakve nude Yahoo i Google, piše AP.

Dorađivanje koje će se dogoditi u toku jula i avgusta dovest će do automatskog sortiranja primljenih poruka u različite kategorije, zavisno od ključnih kontakata korisnika i društvenih mreža. Također će omogućiti pregled primljenih fotografija, video snimaka i drugih materijala bez otvaranja priloga ili klikanja na link.

Među ostalim poboljšanjima koja će biti uvedena je i jednostavnije slanje sadržaja drugim korisnicima, te lakši pristup Hotmailu preko mobilnih telefona.

"Naš servis nije pružao najbolju moguću uslugu koju je mogao", kaže Chris Jones, izvršni direktor kompanije Microsoft.

Nove opcije omogućit će korisnicima da provedu manje vremena sređujući svoje inboxe, a da istovremeno više uživaju u sadržaju poruka koje dobiju.

Prema statistikama comScore.inc Hotmail je, uprkos tek sitnim promjenama koje je uvodio sve ove godine, ostao najčešće korišteni servis elektronske pošte. Koristi ga čak 360 miliona ljudi širom svijeta. Yahoo je na drugom mjestu sa oko 284 miliona korisnika, a Googleov Gmail na trećem sa 173 miliona.