Dva nova modela
43

Honor predstavio Porsche Design Magic6 RSR i Magic6 Ultimate unikatnog dizajna

D. B.
Honor je na velikom događaju u Kini predstavio dva nova smartphonea, a to su Porsche Design Magic6 RSR i Magic6 Ultimate.

RSR je novi flagship, dolazi sa šestougaonim modulom kamere i razvijen je u saradnji s uglednom dizajnerskom kućom Porsche Design. Uz nejga je stigao i model Magic6 Ultimate, koji je inspirisan Porscheom, no ima drugačiji dizajn stražnjeg panela te koristi kompozitna vlakna.

Oba mobitela su dobila poboljšani H9800 senzor glavne kamere, koji je zadržao rezoluciju od 50 MP, no obećava poboljšani dinamički raspon od 15EV. Honor također tvrdi da je poboljšan i autofokus u svrhu bržeg i preciznijeg "zaključavanja" fokusa.

Porsche Design Honor Magic6 RSR posjeduje i novi dvoslojni OLED Tandem Display dizajniran da produži životni vijek ekrana do 600 posto, a trebala bi se smanjiti i degradacija svjetline ekrana na manje od 1 posto nakon tri godine korištenja.

Honor Magic6 RSR dolazi u Frozen Berry boji, koja zvučni poznato jer je to boja Porscheovog modela Taycan, a dostupan je i u Agate sivoj, klasičnoj boji korištenoj za generacije trkaćih verzija modela Porsche 911. Honor je iskoristio JuRhino Glass staklo za zaštitu ekrana i stražnjeg panela.

Honor Magic6 Ultimate je u suštini isti mobitel kao i RSR verzija, no dolazi u skromnijem pakovanju i s nešto drugačijim stražnjim panelom.

Magic6 RSR se može naručiti u Kini s 24 GB RAM-a i 1 TB interne memorije, što je najviše u historiji Honorovih mobitela. Njegova cijena dostiže gotovo 1.400 dolara, što znači da je mnogo skuplji u odnosu na bilo koji drugi standardni Magic Pro. Primjera radi, verzija sa 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije košta oko 930 dolara. Prodaja modela RSR izvan Kine počinje u drugom kvartalu godine.

Magic6 Ultimate je nešto pristupačniji, dolazi u crnoj i ljubičastoj boji te košta 970 dolara u konfiguraciji 16/512 GB, odnosno 1.100 dolara za verziju sa 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije.

Kompanija je predstavila i svoj MagicBook Pro 16 laptop sa Core Ultra 7 155H procesorom i Nvidia 4060 GPU jedinicom. Prodaja počinje u drugom kvartalu godine.