Dva smartphonea
0

Honor predstavio jeftine "pametne" mobitele 7A i 7C

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Kompanija Honor je predstavila dva jeftina smartphonea 7A i 7C s ekranima bez zuba, a uz to su zadržali utor za slušalice.

Honor 7A posjeduje 5,7-inčni, a Honor 7C 6-inčni ekran formata 18:9 i bez zuba, a oba uređaja posjeduju 3,5 mm audio utor za slušalice.

Model 7A košta oko 140 eura, a rezolucija njegovog ekrana 1.440x720 nije baš najbolja. Interna memorija osnovnog modela iznosi 16 GB, a RAM 2 GB. Dobio je dva nano-SIM slota i slot za microSD karticu do 256 GB. Verzija s 32 GB interne memorije će također biti dostupna. Uređaj posjeduje Snapdragon 430 procesor te bateriju od 3.000 mAh, a koristi operativni sistem Android 8.0. Na raspolagnaju je mogućnost otključavanja prepoznavanjem lica, kao i putem senzora za otisak prsta postavljenog na stražnjoj strani.

Model 7C je nešto skuplji i košta 170 eura, ali njegovo kućište nije napravljeno od plastike, nego od metala. Na stražnjoj strani ima dvije kamere. Oba uređaja imaju glavnu kameru od 15 megapiksela, dok 7C ima i sekundarnu kameru od 2 megapiksela za detektovanje dubine i stvaranje bokeh efekta. Naprijed je kod oba uređaja selfie kamera od 8 megapiksela, a iste su im i baterija te načini otključavanja.

Ipak 7C ima bolje ostale specifikacije, koje uključuju Snapdragon 450 procesor, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije za osnovni model. Tu su tri već pomenuta slota, kao i model sa 64 GB interne memorije. Treba reći da mobiteli umjesto USB-C portova imaju MicroUSB portove.

Honor tek treba objaviti kada prodaja ovih smartphonea počinje u Evropi.