Manchester
0

Hologrami će pomagati putnicima na aerodromu

Sarajevo-x.com
Putnike će na aerodromu Manchester od sljedeće sedmice dočekivati hologrami koj će ih pozdravljati, objašnjavati im sigurnosne propise i podsjećati ih da pripreme putne karte, javlja BBC.

Hologrami Julie i John su stvoreni na osnovu likova stvarnih uposlenika aerodroma Manchester, Julije Capper i Johna Walsha. Oni će se pojaviti čim putnici uđu u prostor za sigurnosnu provjeru putnika na Terminalu 1.

Šefovi aerodroma su rekli da će ovo biti prvi put da se koriste hologrami kako bi se putnici pripremili za sigurnosnu provjeru.

"Uvijek tražimo nova rješenja kojim ćemo poboljšati naše usluge i olakšati putnicima. Četiri godine nakon uvođenja sigurnosnih propisa, putnici i dalje zaboravljaju da je unos tekućine u avion zabranjen. Ne želimo uzimati i bacati njihova pića, tako da smo na razne načine pokušali putnike podsjetiti na zakon: Koristili smo sve čega smo se sjetili, od postera do ljudi obučenih u odijela u obliku konzervi. Možda su hologrami konačno rješenje. Putnici već jako cijene naše stvarne uposlenike Juliju i Johna", rekao je Julie Armstrong, jedan od direktora na aerodromu Manchester.

Ovu savremenu tehnologiju je razvila kompanija "Musion".

"Ako hologrami mogu pomoći putnicima da brže prolaze sigurnosne provjere, to će biti dobra stvar. Čudno je vidjeti sebe u virtuelnoj formi. Nadam se da će mi moj hologram pomoći kada bude previše posla", rekla je Capperova.