Dok se čeka "šestica"
39

Grand Theft Auto V slavi desetu godišnjicu

D. B.
Prošlo je deset godina otkako se popularna igra Grand Theft Auto V prvi put pojavila na konzolama PlayStation 3 i Xbox 360, a nedugo zatim je stigao i Gradn Theft Auto Online.

Kompanija Rockstar Games se putem društvene mreže X zahvalila fanovima te je navela da su upravo oni "razlog zbog kojeg je GTA uživao uspjeh na više generacija konzola".

Prošle sedmice je Rockstar najavio novi sadržaj za GTA Online obilježavajući godišnjicu, a riječ je o novoj odjeći, oružju s GTA V uzorcima, dodatnim modovima i novom automobilu Bravado Hotring Hellfire za GTA+ članove, kao i druge iteme i bonuse za igranje određenih misija.

Kao što je poznato, GTA V donosi veliki svijet i zabavan gameplay, a igrači doživljavaju priču iz tri različite perspektive istovremeno.

Vremenom je igra dobijala različita poboljšanja, a pojavila se i na novijim konzolama.

Nažalost, Rockstar nije objavio nikakve informacije o nadolazećoj igri Grand Theft Auto VI iako je još prošle godine potvrđeno da je u razvoju. Osim ogromnog leaka, odnosno 90 minuta snimka igre, novih informacija nema. Nedavno je Rockstar saopćio da se udružuje s mod developerima Cfx.re kako bi pružili podršku roleplay serverima.

Vezani članci