Event u New Yorku
1

Googleovi smartphonei Pixel 3 i Pixel 3 XL će biti predstavljeni u oktobru

Klix.ba
Kompanija Google će u oktobru u New Yorku predstaviti svoja dva nova smartphonea, a to su Pixel 3 i Pixel 3 XL.

Prethodnici ovih smartphonea Pixel i Pixel 2 predstavljeni su 4. oktobra 2016., odnosno 2017. godine u Californiji, a novi smartphonei Pixel 3 i Pixel 3 XL će svjetlo dana ugledati 9. oktobra u New Yorku.

Zahvaljujući curenju informacija, fotografija i snimaka, već dosta toga znamo o Pixelu 3 XL. Vidjeli smo da ima "duboki" zub na ekranu, znamo kako izgleda pakovanje, kao i da će se prodavati s Googleovim USB-C slušalicama. U videima su najavljeni dodatni efekti za uljepšavanje, kao i mod prednje kamere za "super selfie" širokog ugla.

Nedavno je objavljen i video otpakivanja smartphonea tako da definitivno znamo kako uređaj izgleda, kao i da omogućava bežično punjenje baterije.

Informacije o smartphoneu se pojavljuju i navodno zbog toga što je određeni broj uređaja ukraden te se prodaju na crnom tržištu u Ukrajini po cijeni od 2.000 dolara. Google još uvijek nije komentarisao ove navode.

Standardni Pixel 3 nije toliko otkriven prije predstavljanja. U maju smo vidjeli ekran prema kojem se može zaključiti da novi smartphone izgleda poput minijaturnog Pixela 2 XL.