Tehnologija
6

Googleov Android 7.1 stiže na Nexus uređaje u decembru

Klix.ba
Googleov operativni sistem Android 7.1 trenutno koriste samo Googleovi smartphonei Pixel, ali čak ni oni još uvijek nisu dostupni na tržištu. Međutim, prvo veće poboljšanje Android Nougata će stići na Nexus uređaje početkom decembra.

Beta verzija za Android 7.1 će prvobitno biti dostupana za Pixel C, Nexus 5X i 6P uređaje ovog mjeseca, najavio je potpredsjednik Android inžinjeringa Dave Burke.

"U početku ćemo ponuditi Developer Preview verziju za Nexus 5X, Nexus 6P i Pixel C uređaje. Finalna verzija Androida 7.1.x će stići početkom decembra na sve uređaje koji ga podržavaju, Nexus 6, 5X, 6P, 9, Player, Pixel C i Android One uređaje, kao i Pixel i Pixel XL uređaje", izjavio je Burke.

Kada je riječ o uređajima koji nisu Googleovi, oni će dobiti Android 7.1 u narednim mjesecima.

Naravno, kupci Pixel smartphonea će vidjeti dosta drugačiji Android 7.1 u odnosu na ostale. Neke mogućnosti verzije 7.1 kao što su Night Light i Daydream VR mod, bit će dostupne na svim uređajima. S druge strane, Googleov Assitant, Pixel Camera, Smart Storage i Pixel Launcher će biti dostupni samo na smartphoneima Pixel i Pixel XL.