{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google uvodi dramatične promjene na YouTubeu: Plati pa gledaj

29.8.2015. u 11:51
37
32
Google uvodi dramatične promjene na YouTubeu: Plati pa gledaj
37
Google uvodi dramatične promjene na YouTubeu: Plati pa gledaj
U Googleu trenutno rade na velikim promjenama na najpopularnijem video servisu na svijetu te bi se već do kraja godine 'YouTube mogao dramatično promijeniti'.
Tako barem tvrde izvori novinara The Vergea prema kojima će YouTube do kraja godine predstaviti čak dva pretplatnička servisa koji bi im trebali pomoći u povećanju prihoda jer je trenutno sadržaj na ovom servisu besplatan. O pretplatničkom servisu Music Key govori se već dugo vremena, a iz uprave Googlea žele početi i s naplatom video sadržaja.

Ideja je da bi korisnici plaćali pretplatu za prikazivanje sadržaja bez reklama, odnosno uz plaćanje određenog mjesečnog iznosa korisnicima bi trebao biti dostupan određeni premium sadržaj kakav se neće moći pregledavati u besplatnoj verziji.

Također, pretplatnici YouTubea trebali bi imati i mogućnost snimanja videozapisa kako bi ih mogli gledati offline – što će naročito cijeniti mobilni korisnici jer će na telefon moći snimiti omiljene spotove i videozapise i naknadno ih gledati.

Ako se ovakav način pretplate pokaže uspješan, Google bi s vremenom mogao uvesti pretplatu i samo za određene kategorije videozapisa pa bi za određeni mjesečni iznos korisnicima bio dostupan sadržaj npr. posebnih kanala za kuhanje, kanala za djecu i slično.

Servis Music Key u fazi je testiranja od kraja prošle godine te je dostupan samo ograničenom broju korisnika uz pozivnicu, a uskoro bi trebao postati i službeno dostupan u određenom broju zemalja. Stručnjaci iz muzičke industrije podsjećaju kako je, uprkos velikom rastu drugih streaming servisa, YouTube i dalje najveća muzička platforma na svijetu i glavni izvor slušanja muzike za većinu mladih.

No, prvo treba vidjeti kako će na ove pretplate reagirati korisnici koji su navikli na besplatan pristup sadržaju na YouTubeu i hoće li plaćati desetak dolara mjesečno za pristup sadržaju bez reklama ili će ovaj servis nastaviti koristiti kao i do sada – besplatno, ali uz prikazivanje reklama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: